Workshops

In een dagdeel maak jij je eigen vilten wandbord of wandkleed gezellig bij jou thuis. Vilt is een traditionele techniek om wol te verwerken. Voor vilt heb je drie dingen nodig: warm water, wol en olijfzeep. Bij het vilten leg je plukjes wol dakpansgewijs neer.
Daarna wrijf je de wol met water en zeep. Hierdoor grijpen de vezels in elkaar en ontstaat vilt. Deze techniek wordt ook wel nat vilten genoemd. Met deze techniek gaan we aan de slag en gaan we allerlei dingen invilten. Denk aan restjes vilt, draad, knoopjes, kantjes en bandjes, natuurlijke vezels zoals zijde en bamboe. Je kunt uit mijn assortiment kiezen wat je mooi vind of eigen materiaal gebruiken. Met kleur werken of het naturel houden, de keuze is ruim.

Iedereen kan vilten

Nadat je wat voorbeelden van wandborden of wandkleden hebt gezien ga je zelf aan de slag. Stap voor stap leid ik je door het proces van ontwerpen en vilten zodat je tevreden met je eigen gemaakte bord of wandkleed naar huis gaat. Iedereen kan vilten.

Bord

Wanneer je bord klaar is maken we een ophanglusje aan de achterkant en werken we het bord af met textielverharder dat we met de kwast aanbrengen. Thuis kun je het bord laten drogen over een diep bord zodat het deze vorm aanneemt. Je kunt er ook voor kiezen thuis nog verder aan je bord te werken door er b.v. wat borduurwerk aan toe te voegen. In dit geval krijg je van mij de textielverharder mee om het thuis af te werken.

Wandkleed

Wanneer je wandkleed klaar is bevestigen we er lederen ophanglusjes aan zodat je het kunt ophangen met een stok erdoor.

Informatie

Het is fijn wanneer de ruimte beschikt over een vloer en tafel die vochtig mogen worden omdat we werken met water en zeep. Ik zorg voor plastic bescherming van de tafel(s) en plastic schorten. De workshops zijn inclusief al het materiaal. Wanneer jij zorgt voor koffie/thee dan zorg ik voor wat lekkers erbij.

Groepsgrootte is 4 personen aan een ruime tafel.

Prijs per persoon is € 65,-

*reiskosten 0,20 ct per kilometer, afhankelijk van de locatie.