Workshops

Binnenkort volgen er data in de agenda voor de aankomende workshops bij atelier Jongerius in Ulvenhout

De workshops worden van tijd tot tijd gegeven op locatie. In een dagdeel maak jij je eigen vilten wandbord of wandkleed.

Vilt is een traditionele techniek om wol te verwerken. Voor vilt heb je drie dingen nodig: warm water, wol en olijfzeep. Bij het vilten leg je plukjes wol dakpansgewijs neer.
Daarna wrijf je de wol met water en zeep. Hierdoor grijpen de vezels in elkaar en ontstaat vilt. Deze techniek wordt ook wel nat vilten genoemd.

Met deze techniek gaan we aan de slag en gaan we allerlei dingen invilten. Denk aan restjes vilt, draad, knoopjes, kantjes en bandjes, natuurlijke vezels zoals zijde en bamboe. Je kunt uit mijn assortiment kiezen wat je mooi vind of eigen materiaal gebruiken. Met kleur werken of het naturel houden, de keuze is ruim.

Iedereen kan vilten

Nadat je wat voorbeelden van wandborden of wandkleden hebt gezien ga je zelf aan de slag. Stap voor stap leid ik je door het proces van ontwerpen en vilten zodat je tevreden met je eigen gemaakte bord of wandkleed naar huis gaat. Iedereen kan vilten.

Bord

Wanneer je bord klaar is, formaat ongeveer ø23 cm, maken we een ophanglusje aan de achterkant en werken we het bord af met textielverharder dat we met de kwast aanbrengen. Thuis kun je het bord laten drogen over een diep bord zodat het deze vorm aanneemt. Je kunt er ook voor kiezen thuis nog verder aan je bord te werken door er b.v. wat borduurwerk aan toe te voegen. In dit geval krijg je van mij de textielverharder mee om het thuis af te werken.

Wandkleed

Wanneer je wandkleed klaar is, formaat ongeveer L 40 cm x B 30 cm, bevestigen we er lederen ophanglusjes aan zodat je het kunt ophangen met een stok erdoor.

Informatie

De workshops zijn inclusief al het materiaal, koffie/thee en wat lekkers.

Groepsgrootte is 6 personen.

Prijs per persoon is € 70,-