Agenda

Tentoonstelling

Na 5 jaar grafiek te hebben gestudeerd aan kunstacademie Iko in Hoogstraten België, is mijn werk te zien bij de tentoonstelling.

Zo 9 juni van 13.00 tot 17.30 uur, ma 10 juni van 18.00 tot 21.00 uur, di 11 juni van 18.00 tot 21.00 uur.

Workshop Bloemhanger vilten,
met vaasje en bloem

Informatie

Op vrijdag 25 oktober 2024 geef ik een workshop bloemhanger vilten bij  Atelier Jongerius in Ulvenhout. In de bloemhanger wordt een zakje gevilt waar een vaasje in geschoven kan worden voor een bloem.

Tijd: 13.00 – 16.30 uur
De workshop is inclusief al het materiaal, vaasje en bloem, koffie of thee met taartje in J’s, de keuken van atelier Jongerius.
Het formaat van de bloemhanger is ongeveer L 60 x B 30 cm.
De groepsgrootte is 6 personen.
Prijs per persoon € 95,-
Het adres is Atelier Jongerius Strijbeekseweg 16A in Ulvenhout.
Aanmelden kan via het contactformulier

Werkwijze

Vilt is een traditionele techniek om wol te verwerken. Voor vilt heb je drie dingen nodig: warm water, wol en olijfzeep. Bij het vilten leg je plukjes wol dakpansgewijs neer.
Daarna wrijf je de wol met water en zeep. Hierdoor grijpen de vezels in elkaar en ontstaat vilt. Deze techniek wordt ook wel nat vilten genoemd.

Met deze techniek gaan we aan de slag en gaan we allerlei dingen invilten. Denk aan draad, kantjes en bandjes, natuurlijke vezels zoals zijde en bamboe, verschillende stofjes. Je kunt uit mijn assortiment kiezen wat je mooi vind of eigen materiaal gebruiken. Met kleur werken of het naturel houden, de keuze is ruim.

Iedereen kan vilten

Nadat je wat voorbeelden van bloemhangers hebt gezien ga je zelf aan de slag. Stap voor stap leid ik je door het proces van ontwerpen en vilten zodat je tevreden met je eigen gemaakte bloemhanget naar huis gaat. Iedereen kan vilten.