Nieuws

2023

Kunstroute

Art|Bavel hield op 30 september en 1 oktober 2023 een kunstroute door Bavel en Nieuw Wolfslaar. Professionele en amateurkunstenaars stelde hun werken tentoon in hun eigen woning, werkruimte of atelier.

Mijn viltkunst was deze dagen te zien zijn in de Vlaamsche schuur aan de Bolbergseweg 12 in Bavel. Voor meer info www.artbavel.nl

Project Tervoort

Juni 2023 markeert het vierde jaar van mijn vrije grafiekstudie aan kunstacademie Iko. Mijn kunstproject draait om Tervoort, het buurtschap waar ik thuis ben. Deze plek was eeuwenlang agrarisch gebied, maar recentelijk heeft het een transformatie ondergaan. De weilanden waar ooit koeien graasden, zijn nu een samenspel van natuurgebied en woningbouw. Dit jaar is daar een nieuw gebied bijgekomen grenzend aan de weilanden van onze boerderij. Als inspiratie begon ik het afgelopen studiejaar mijn buurtschap te fotograferen, om de essentie ervan te vangen. Met een verscheidenheid aan grafische technieken zoals zeefdruk en ets, creëerde ik werken op textiel, papier en vilt.

Expositie

Bij Atelier Jongerius in Ulvenhout was mijn viltkunst te zien van november 2022 t/m mei 2023.

Ontmoet de kunstenaar

Zaterdag 27 mei waren een aantal kunstenaars die exposeerden bij Atelier Jongerius aanwezig in de galerie om hun werk toe te lichten. Deze dag gaf ik een demonstratie vilt maken.

Paasdagen

6,7 en 8 april was ik aanwezig samen met andere kunstenaars tijdens de paasdagen van Atelier Jongerius om te vertellen over mijn werk.

Seasons Magazine

In het februarinummer van Seasons Magazine, sta ik met een interview. Ik vertel over mijn viltkunst en de inspiratie die ik haal uit mijn wandelingen en de natuur.

2022

Expositie

Bij Galerie ‘Expo 38’ in Hoogstraten België was mijn viltkunst te zien van 24 t/m 26 juni 2022.Textiel Plus Festival

13 t/m 15 oktober  2022

Het wandkleed “Walk of Wisdom” was geselecteerd door de jury van het Textiel Plus Festival om deel te nemen aan de expositie van de Textiel Plus Wedstrijd 2022.

2020

Molen weekend

2 augustus 2020

Tijdens het Molen Wiek-end was ik ook aanwezig met een kraam met moois van vilt. Te zien waren borden, kussens en decoratie.

2019

Pakje Kunst

29 november t/m 22 december

Veertig kunstenaars uit Breda en omgeving, waaronder ikzelf, die kunst maken voor Pakje Kunst in Breda hielden een expositie in de Stadsgalerij.

Textiel plus festival


14 t/m 16 november  2019

Het wandkleed “Nancy was en ze vond…” was geselecteerd door de jury van het Textiel Plus Festival om deel te nemen aan de expositie van de Textiel Plus Wedstrijd 2019.

Handwerken zonder grenzen

In het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen  (nummer 214, 2019) staat een patroon van mij.
Een beschrijving van hoe je zelf een decoratief wandbordje van vilt kunt maken.

Edit