Over mij

Viltkunst

Ik maak wandkleden, wandpanelen en diverse woonaccessoires geïnspireerd op de natuur. In mijn werk verwerk ik graag natuurlijke materialen. Het hergebruiken van materialen is een belangrijk aspect van mijn werkwijze, waarbij ik viltresten van eerdere werken, reststoffen, garens en kralen van kringloopwinkels en gedroogde bladeren verwerk. Ook gebruik ik de wol van verschillende hobby schapenboeren uit mijn omgeving.

Borduren op vilt en de toepassing van grafische elementen zijn mijn kenmerken. Ik vind het fascinerend om met borduurwerk op het viltoppervlak te werken, waardoor ik texturen en details kan toevoegen die een extra dimensie aan mijn kunstwerken geven. Juni 2024 ben ik afgestudeerd aan kunstacademie IKO in Hoogstraten België, waar ik Vrije Grafiek heb gevolgd.

Inspiratie

Ik houd van wandelen en trek er regelmatig alleen op uit. Een paar uur, een dag of een week. Ik wandel en speur naar bladeren, hout, schelpen of steentjes. Ik fotografeer de mooie of bijzondere dingen die ik tegenkom. Alleen zijn in de natuur geeft me tijd om te reflecteren, mijn creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe ideeën uit te werken voor mijn kunstwerken.

Meer informatie

Interesse in mijn werk? Vul dan het contactformulier in. Kom je me volgen op Instagram?