Over Nancy

Liefde voor vilt

Mijn liefde voor het ambachtelijke vak van vilt maken, ontstond in 2008. Na het volgen van meerdere cursussen en workshops over verschillende vilttechnieken bracht ik het geleerde in de praktijk. In 2010 begon ik met het geven van workshops en de verkoop van viltkunst in de schuur van onze boerderij. Sinds afgelopen najaar is het viltatelier verplaatst naar een ruimte in huis. De workshops geef ik nu op locatie voor meer informatie neem hier een kijkje.

Viltwerk

Ik ontwerp en maak vilt in de vorm van wandkleden en woonaccessoires. In het vilt verwerk ik allerlei materialen zoals vezels van zijde, bamboe, vlas e.d., natuurlijke stoffen, garen en band, papier en handwerktechnieken. Ook pas ik grafische technieken op het vilt toe, de combinatie van inkt met vilt maakt het spannend. Mijn kleurpallet is naturel met hier en daar een toefje kleur. Ik ben altijd op zoek naar materiaal wat ik kan hergebruiken zoals resten stof van een naaiatelier in mijn dorp en fournituren van de kringloopwinkel. Op mijn wandelingen speur ik naar bladeren, hout, schelpen en steentjes. Ook snuffel ik graag tussen mijn moeder haar stoffen en fournituren, ze bewaart van alles. Van haar heb ik de liefde voor textiel en verzamelen geërfd.

Kunstacademie

Vanaf 2017 volg ik les aan de kunstacademie Iko in Hoogstraten België. Daar ben ik begonnen met Kunstexploratie een tweejarige cursus waar je proeft van alle kunstvakken. Ik heb gekozen voor de richting Vrije Grafiek waar ik nu derdejaars student ben.


Vind je het leuk om meer van mij te weten dan kun je me volgen op Pinterest en Instagram.

Creatieve groet,

Nancy