Algemene voorwaarden

Betaling
Betalingen kunnen gedaan worden via een bankoverschrijving. Een bestelling wordt pas in behandeling genomen als de betaling is ontvangen. Tenzij hier vooraf een andere afspraak over is gemaakt. Een bestelling wordt maximaal 7 dagen voor u gereserveerd. Wanneer er dan nog geen betaling heeft plaatsgevonden, wordt de bestelling door Lei55 geannuleerd.

Verzending
Levertijd
Kant-en-klare producten worden in principe binnen 1 à 2 werkdagen na ontvangst van de betaling verstuurd. Voor maatwerk-producten gelden afwijkende levertijden. Dit is afhankelijk van de te gebruiken materialen. Wanneer deze op voorraad zijn, kan het product in principe binnen 5-14 werkdagen na ontvangst van de betaling verzonden worden. Na uw bestelling volgt altijd een orderbevestiging met bericht over de werkelijke levertijd.

Risico voor koper
Verzending is altijd op risico van de koper. Wanneer u uw bestelling verzekerd wilt laten verzenden, dan zijn de extra kosten ook voor uw rekening. Geef dit aan per mail.

Verzendkosten
De verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal en worden berekend aan de hand van het gewicht en de omvang van uw bestelling. Brievenbuspost wordt binnen Nederland en naar landen elders in Europa of de USA zonder track & trace verzonden. Wanneer u liever met track & trace wilt laten verzenden, dan kunt u dit aangeven. Er kan een meerprijs in rekening worden gebracht. Pakketverzending gaat altijd via track & trace van DHL Parcel NL. U kunt dus uw pakket volgen. Op de verzending zijn de algemene voorwaarden van DHL Parcel NL van toepassing.

Meerdere items bestellen?
Wanneer u meer dan één item besteld, wordt het verzendtarief in overleg vastgesteld en zo nodig aangepast.

Bestelling ophalen?
Wanneer u uw product(en) bij Lei55 wilt komen ophalen, dan kan dat ook! In dat geval worden geen verzendkosten berekend.

Restituties en ruilen
Alle producten worden met veel zorg, liefde en aandacht gemaakt. De foto’s zijn zoveel mogelijk een realistische weergave van het product, kleuren kunnen uiteraard per beeldscherm verschillen. Het is altijd mogelijk ter beoordeling van kleur en materiaal, vooraf een kleurstaaltje te ontvangen. Ondanks alle zorg kan het toch gebeuren dat u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent met het product. Het is mogelijk uw product (op uw kosten) retour te sturen binnen 14 dagen na ontvangst van uw aankoop. Neem vooraf altijd eerst contact op per email. Stuur de artikelen pas retour nadat overleg heeft plaats gevonden. Producten die zonder bericht vooraf retour gezonden worden, worden niet geaccepteerd. Wanneer het product maatwerk betreft en speciaal door u besteld is, dan geldt geen retourrecht. Tenzij het product aantoonbaar niet voldoet aan de door u gedane bestelling. Eventuele retourzending van uw product kan dus uitsluitend na vooraf overleg gehad te hebben. De kosten van de retourzending komen voor eigen rekening, tenzij anders afgesproken. Wanneer het product in goede staat terug is ontvangen, ontvangt u uw aankoopbedrag (exclusief de verzendkosten) binnen 14 dagen retour.

De retourregeling vervalt indien:
1. De artikelen zijn gebruikt of beschadigd door eigen toedoen.
2. De retourzending niet op de juiste manier is gemeld en overlegd.
3. De artikelen niet in de originele verpakking retour zijn gestuurd. Voor beschadigingen aan artikelen tijdens het retour zenden is Lei55 niet aansprakelijk.

Aanvullend beleid
Omdat er gewerkt wordt met natuurlijke materialen kunnen de kleur en de structuur van het materiaal per product verschillen. De vermelde afmetingen betreffen altijd de buitenmaat. In het geval van bijvoorbeeld zachte materialen zoals kussens en kleden, worden de maten bij benadering vermeld. Verder kan Lei55 slechts aansprakelijk gehouden worden voor schade, die haar door haar opzet of schuld is toe te rekenen. Op alle activiteiten van Lei55 is het Nederlands recht van toepassing. Mochten er onderlinge geschillen ontstaan dan zullen die conform dit recht opgelost worden.

Bovenstaande informatie is vooral bedoeld om u vooraf te laten weten waar u aan toe bent en om teleurstellingen achteraf te voorkomen.